Οι μαθητές της Ε’ τάξης αποχαιρετούν τους μαθητές της Στ’ τάξης

Οι μαθητές της Ε’ τάξης, με πρωτοβουλία των δασκάλων τους Σεϊταρίδου Ανθή και Σουλή Αικατερίνη, αποχαιρέτησαν τους μαθητές της Στ΄ τάξης με τη δραματοποίηση της ιστορίας “Σι, σου, ντο”.

Με το ΣΙΣΟΥΝΤΟ που έγραψαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης εκφράζεται η αξία της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της δημιουργικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού. Η διαμάχη που ξεσπά ανάμεσα στις άσπρες και τις μαύρες νότες του πιάνου είναι το καταστροφικό αποτέλεσμα του εγωισμού και της αλαζονείας. Πιστεύοντας μόνο στη δική τους αξία και αγνοώντας τη σημασία που έχουν οι υπόλοιπες νότες, οδηγούνται αναπόφευκτα σε έναν ανώφελο ανταγωνισμό που θα τις αφήσει τελικά διχασμένες και μόνες. Όταν όμως θα έρθει η στιγμή να αποδείξουν έμπρακτα την αξία τους θα αντιληφθούν ότι αποτελούν ένα σύνολο που μόνο ενωμένο μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία.

Τη γενική επιμέλεια και τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής του σχολείου, κος Ευθύμης Καλτσούνας.  Τα σκηνικά επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Εικαστικών, κα Εύα Νικολαϊδου και τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού συνέθεσε ο μουσικός τους σχολείου μας, κος Χρήστος Κοσμίδης.

Η γιορτή τελείωσε με τραγούδι, χορό, προσφορά δώρων από τους μαθητές της Ε’ τάξης και ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο των μαθητών της Στ’ τάξης, το οποίο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου, κα Κατερίνα Μπελόγια.