Λίγα λόγια για το σχολείο

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης βρίσκεται βορειοδυτικά sxoleioτης Κατερίνης επί της οδού Τενέδου 16, στην περιοχή προέκταση Ευαγγελικών – Νέα Ζωή, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας. Το διδακτήριο μας κατασκευάστηκε και εγκαινιάσθηκε το 1992, σ? ένα οικόπεδο 4.000 τ.μ. περίπου, με μεγάλο αύλειο χώρο.

Στο διώροφο κτίριο φιλοξενούνται οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου, καθώς και τα τμήματα του 10ου Νηπιαγωγείου  Υπάρχουν, επίσης, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αμφιθέατρο, αίθουσα ΤΠΕ, Τραπεζαρία, κυλικείο καθώς και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Ο αριθμός των μαθητών φτάνει τους 230 περίπου, οι οποίοι είναι μοιρασμένοι σε δώδεκα τμήματα, δύο για κάθε τάξη. Επιπλέον, λειτουργούν δύο τμήματα ολοημέρου με μαθητές απ? όλες τις τάξεις και ένα τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Το σχολείο μας, κάθε χρόνο, αναλαμβάνει πολλών ειδών δράσεις, προωθεί το φιλανθρωπικό έργο, συμμετέχει και οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, στις οποίες πρωτοστατούν οι ίδιοι οι μαθητές. Τα τελευταία  χρόνια συμμετέχουμε και στο πρόγραμμα Comenius, όπου και συνεργαζόμαστε με χώρες του εξωτερικού.

Από το Σεπτέμβριο του 2011, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το σχολείο μας είναι ένα από τα πρώτα 99 Πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας που εφαρμόζει το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» (Σχολείο 21ου αιώνα).

a1