Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων

Το έτος 1969 ιδρύθηκε ο «Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων” των μαθητών και μαθητριών του 10ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του, γίνεται κάθε 2 χρόνια με μυστική ψηφοφορία. Στις εκλογές που έγιναν στις 22-09-1021, εκλέχθηκαν οι εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωαννίδου Μαρία
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοσμίδου Χριστίνα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σιάσσιου Χριστίνα
ΤΑΜΙΑΣ:  Τζάγκα Χρύσα
ΜΕΛΟΣ: Αντωνοπούλου Παρασκευή
ΜΕΛΟΣ: Θωμοπούλου Αθηνά
ΜΕΛΟΣ: Τσομπανόπουλος Ιωάννης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Μουρατίδου Άντζελα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Γεωργίαδου Νίκη

  Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη του, τη Διοίκηση του Σχολείου, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, για το καλό και την πρόοδο του σχολείου. Επίσης, στους άμεσους στόχους του Συλλόγου είναι η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας ακόμη και ηθικής συμπαράστασης, τόσο στους μαθητές του σχολείου, όσο και στους γονείς τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά.

Καθιερωμένες εκδηλώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, είναι οι εξής:

– Στα τέλη Δεκεμβρίου διοργανώνεται «Το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» που γίνεται από τα ίδια τα παιδιά στους χώρους του σχολείου τους.
– Στις αρχές Ιανουαρίου διοργανώνεται το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και το φλουρί συνοδεύεται από ένα συμβολικό δώρο για τον «τυχερό» μαθητή κάθε τμήματος.
– Στη διάρκεια του καρναβαλιού γίνεται μεγάλο αποκριάτικο πάρτι.

Άλλες δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου είναι:

– Ημερήσιες εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
– Συμμετοχή στην τελική γιορτή του σχολείου – Αναμνηστικά στους απόφοιτους.
– Επιμορφώσεις με διάφορα θέματα που βοηθούν τους γονείς στη σωστότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων (π.χ.Πρώτων Βοηθειών, Συνεργασία με ψυχολόγους και άλλους ειδικούς, κ.ά.).