“Η κουζίνα της φαντασίας”

Στο σχολείο μας πιστεύουμε πως η συνεργασία κάνει θαύματα. Το απέδειξαν αυτό περίτρανα οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής του σχολείου μας η κ. Ιωάννα Θεοχάρη και η κ. Ελένη Αγγελάκη με το πρόγραμμα ” Η κουζίνα της φαντασίας”.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες με σκοπό τη δημιουργία συνταγών μαγειρικής και στόχο να μάθουν να συνεργάζονται και να βοηθούν ο ένας τον άλλο.

Μέσα από το πρόγραμμα προωθήθηκε η διαθεματικότητα, εμπλέκοντας τα διδακτικά αντικείμενα της γλώσσας και των μαθηματικών. Επίσης οι μαθητές μυήθηκαν στους κανόνες υγιεινής της κουζίνας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο εργαστήριο του σεφ κ. Γιάννη Λάμπρου , όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες του φανέρωσαν μερικά από τα μυστικά τους στα παιδιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιάννη Λάμπρου που υποδέχτηκε την ομάδα μαγειρικής του σχολείου μας στον χώρο του, καθώς και για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές να επισκεφτούν μια οργανωμένη κουζίνα και να δουλέψουν σ’ αυτήν.

Επίσης να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στις εξαιρετικές εκπαιδευτικούς που εκπόνησαν με επιτυχία ένα τόσο πρωτότυπο και δημιουργικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η   Διευθύντρια του Σχολείου

Φωτεινή    Χρυσάφη

 

18834319_654781011388870_691547144_1n DSC087091 DSC087112 DSC08714