Δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης

Τα παιδιά της Ε’ τάξης επισκέφτηκαν τη Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μας που στεγάζεται στην οδό 7ης Μεραρχίας 3, στο κτίριο του πνευματικού και συνεδριακού κέντρου “Εκάβη”.

Εκεί ξεναγήθηκαν στον χώρο, που περιλαμβάνει τμήμα ενηλίκων, παιδικό τμήμα και αναγνωστήριο, το οποίο μόλις πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του. Συνέλεξαν πληροφορίες  για την ίδρυση, την ιστορία και την πρόσφατη ανακαίνιση της βιβλιοθήκης, τα προγράμματα και τις δράσεις της. Ενημερώθηκαν για τις ώρες και τον τρόπο λειτουργίας της, όπως επίσης και για τον κατάλογο των βιβλίων, που φτάνουν τα 30.000, το σύστημα οργάνωσής τους αλλά και τη διαδικασία δανεισμού τους.

Να επισημανθεί πως η Δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης είναι προσβάσιμη και στα άτομα με αναπηρία, καθώς διαθέτει πλέον και ανελκυστήρα.

Οι χρήστες και οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης μπορούν να αναζητούν βιβλία του καταλόγου της καθώς και τη διαθεσιμότητά τους στον σύνδεσμο: https://katerinilib.openabekt.gr/el

Επίσης στην ιστοσελίδα που ακολουθεί οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης δημιούργησαν μια ψηφιακή γωνιά όπου μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε ελεύθερα κάποια παιδικά βιβλία: https://katerini.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1/

1 2 3 4 5 6 7