Δραστηριότητες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων ΜΕ Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων ΜΕ Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) – ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος δραστηριοτήτων του σχολείου μας που αφορούσε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων ΜΕ Αναπηρία.

Την Παρασκευή 1/12/2023 οι μαθητές/τριες των μεγάλων τάξεων, υπό την εποπτεία του γυμναστή μας κ. Παπαδόπουλου Μιχάλη, πήραν μέρος στο τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η Μέριμνα παιδιού Κατερίνης. Μια μεγάλη γιορτή συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών! Μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους/ες μας!

Τις προηγούμενες μέρες τα παιδιά είχαν δημιουργήσει πανό και συνθήματα, με συντονιστή τον κ. Τζάγκα Κωνσταντίνο, για την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες, τη συμπερίληψη και τη συνεκπαίδευση.

Εν συνεχεία, τη Δευτέρα 4/12/2023, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας. Μέσα από αυτές προσπάθησαν να μπουν στη θέση ενός συνανθρώπου μας με αναπηρία. Την επιμέλεια και την οργάνωση της δράσης είχαν τα παιδιά της Στ΄τάξης και οι δασκάλες Ειδικής Αγωγής κ. Βαϊνά Όλγα και Ψαριάη Παναγιώτα.

Η συνεισφορά των παιδιών της Στ’ τάξης ήταν πολύ σημαντική, γι’ αυτό επιβραβεύτηκαν με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/12/2023. Το παιχνίδι στηρίχτηκε στον ελληνικό κώδικα Μπράιγ (γαλλικά: Braille). Έπαιξαν, διασκέδασαν και ήρθαν σε επαφή με την αναπηρία της όρασης και πιο συγκεκριμένα με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών.

Ελπίδα όλων μας μια κοινωνία συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών. ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ-ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

AMEA AMEA0 AMEA1 AMEA2 AMEA3 AMEA4 AMEA5 AMEA6 AMEA7 AMEA8 AMEA9