Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τη  Δευτέρα  15 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 10ου  Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εκεί παρακολούθησαν το έργο  «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» από το  ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα, με κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή.

Στο έργο αυτό η πατρίδα μας με τα δεινά της, μεταφέρονται στη σκηνή με έναν  μαγικό τρόπο. Η χώρα μας, που συνέχεια δανείζεται και συνεχώς πλήττεται και ερημώνει, ψάχνει ένα «νέο βασιλιά»  να ενδιαφερθεί και να κατορθώσει  να  εμπνεύσει εμπιστοσύνη και πίστη στο λαό, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν στην ανόρθωση της πατρίδας.

Όλα αυτά λοιπόν και άλλα πολλά παρακολούθησαν οι μαθτές στο έργο αυτό για 2 ώρες τουλάχιστον. Μετά πήραν το δρόμο για τον γυρισμό. Επεισοδιακά θα λέγαμε, διότι οι αγρότες  έκλεισαν το δρόμο στα διόδια  των Μαλγάρων  και έτσι αναγκάστηκαν να γυρίσουν μέσα από τα χωριά: Χαλάστρα ? Κύμινα ?  Μάλγαρα. Επέστρεψαν στην Κατερίνη περίπου στις 3 το μεσημέρι με ευχαρίστηση και με την ελπίδα να ξαναπάνε σύντομα μία ακόμα εκδρομή.