Επίσκεψη στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Την  Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 οι τάξεις  Δ και Ε του 10ου Δημοτικού σχολείου πήγαν εκδρομή στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα στο Λιτόχωρο.

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Μνημείου Αλεξάνδρου ιδρύθηκε το 1992 με την πρόθυμη συμβολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όλου του κόσμου και τη γενναιόδωρη συμμετοχή της Ελληνικής Πολιτείας. Διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στην Αμερική, με έδρα τη Νέα Υόρκη και Εκτελεστική Γραμματεία στην Ελλάδα με έδρα την Κατερίνη.

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε για την προώθηση της μελέτης του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Μακεδόνες όλοι μοιραζόμαστε ένα κοινό δεσμό: την αγάπη για τον τόπο καταγωγής μας τη Μακεδονία, αγάπη για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ιδιαίτερα δε για τον πολιτισμό που μετέφερε ο Μέγας Αλέξανδρος σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Με την πρόθυμη συμμετοχή των Απανταχού Μακεδόνων και την συνεισφορά του ελληνικού κράτους, υπάρχει ένα ίδρυμα που έχει σύγχρονη προσέγγιση σε αυτή την πιο συναρπαστική πτυχή της παγκόσμιας ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μάθαμε πολλά για τον Μέγα Αλέξανδρο, τη ζωή,   τις εκστρατείες του και την πορεία του. Στο ίδρυμα υπήρχε ένας παγκόσμιος χάρτης όπου καταγράφονταν η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μάθαμε πολλά και περάσαμε υπέροχα.

Ευθύμης Κυρατζής,
μαθητής του Ε’1