Συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές του τμήματος Στ’2, Καραδημήτρη Ιωάννη – Θεολόγο – Άγγελο και Σπυριδοπούλου Μαρία – Νεφέλη, για τη συμμετοχή τους στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch «Παιχνίδια του κόσμου: από το χθες? στο αύριο», που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ (206460/Δ2 /16-12-2015) .

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την ανάπτυξη ενός υπολογιστικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, καλλιεργώντας και προάγοντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες μαθητές υλοποίησαν το παραδοσιακό παιχνίδι “Μουσικές καρέκλες” (Σενάριο: Καραδημήτρης Ιωάννης – Θεολόγος ? Άγγελος, Σκηνικά – Ενδυμασίες: Σπυριδοπούλου Μαρία – Νεφέλη ). Το παιχνίδι παίζεται με 3 παίκτες συν μία παίκτρια που κινείται αυτόματα. Αποτελείται από τρία επίπεδα. Στον πρώτο γύρο ξεκινάνε το παιχνίδι και οι 4 παίκτες και στο κέντρο έχουν τοποθετηθεί 3 καρέκλες. Όταν τελειώσει η μουσική, κάθε παίκτης πρέπει να καθίσει σε μία καρέκλα. Ο παίκτης που δεν προλαβαίνει να καθίσει χάνει και αποχωρεί από το παιχνίδι. Να σημειωθεί ότι σε κάθε γύρο οι καρέκλες είναι λιγότερες κατά μία από τους παίκτες. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι τον τελικό γύρο, όπου νικητής αναδεικνύεται ο παίκτης που θα καθίσει στη μοναδική καρέκλα που υπάρχει.
Το παιχνίδι εξ ορισμού είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Επιπλέον, η ταχύτητα της αυτόματης παίκτριας αυξάνεται σε κάθε γύρο.

Μπορείτε να διασκεδάσετε και εσείς παίζοντας Μουσικές καρέκλες:

 

Download (PDF, 1.1MB)

Download (PDF, 1.1MB)

Download (PDF, 1.1MB)