Συμμετοχή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο 9ο Μαθητικό συνέδριο πληροφορικής.

Το 10ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης  συμμετείχε στο 9ο Μαθητικό συνέδριο πληροφορικης με τους μαθητές των τάξεων ΣΤ1 και ΣΤ2 το οποίο διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία απο την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας στο διάστημα μεταξύ 25 με 28 Απριλίου.Ένα Συνέδριο που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Ένα τετραήμερο, από τις 25 έως 28 Απριλίου, που γέμισε από τον παλμό, την φαντασία και την καινοτομία των μαθητών.Μαθητές από σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν 240 εργασίες ? projects στο συνεδριακό κέντρο και στα θεματικά πάρκα :
Α) H Roboland ήταν το κεντρικό εκθεσιακό σημείο του συνεδρίου, στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις από το κοινό. Εκεί συναντήσαμε Υποβρύχια Ρομπότ, τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με mobile συσκευές, μετεωρολογικούς σταθμούς, έξυπνα σπίτια, περιβαλλοντικοί αυτοματισμοί, Ρομποτικές συσκευές για ΑΜΕΑ και καινοτόμες ιατρικές κατασκευές, οι οποίες μας εξέπληξαν ευχάριστα για το επίπεδο της μαθητικής ευρηματικότητας.
Β) Η GameLand έδινε κέφι στο πρώτο όροφο και οι μαθητές μας προσκαλούσανε να «παίξουμε» τα δικά τους κατασκευασμένα παιχνίδια, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του κώδικα παιχνιδιών. Τα Τρισδιάστατα παιχνίδια και τα mobile games δώσανε ένα ιδιαίτερο χρώμα.Γ) Στο E-posterShow – στο ισόγειο, οι μαθητές μεταμορφώνονταν σε εκπαιδευτικούς και παρουσιάζανε στο κοινό, τις δικές τους ερευνητικές εργασίες, απαντώντας στις ερωτήσεις του κόσμου.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές των τάξεων ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας  που  συμμετείχαν στο 9ο Μαθητικό συνέδριο πληροφορικης με δυο διαθεματικές εργασίες  στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ για την υπεροχη δουλεία τους ,την προσπαθειά τους και την άψογη συνεργασία τους.

http://kmaked.pde.sch.gr/site/index.php/anakoinoseis/sunedria-imerides/1560-9o

 

Download (PDF, Unknown)