Μια συγγραφέας στο σχολείο μας!

Η συγγραφέας Γεωργία Βασιλειάδου τίμησε με την παρουσία της το σχολείο μας, το απόγευμα της Τετάρτης 24/5/2023 ανταποκρινόμενη άμεσα στην πρόσκληση των μαθητών/τριων της Ε’ τάξης.

Η αγαπημένη μας συγγραφέας βρέθηκε κοντά στα παιδιά προκειμένου να συζητήσουν μαζί για το ιδιαίτερο επάγγελμα του συγγραφέα αλλά και το ευαίσθητο θέμα της αρχαιοκαπηλίας που αγγίζει στο βιβλίο της: “Θέλω να γυρίσω σπίτι μου”.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και αμεσότητα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες των παιδιών, μοιράστηκε μαζί τους τη λύπη και τον θυμό της για την απώλεια των αρχαίων μας θησαυρών αλλά και για την ανάγκη να γίνουμε όλοι φύλακες και προστάτες του πολιτισμού μας. Στο τέλος  έφτιαξαν μαζί συνθήματα κατά της αρχαιοκαπηλίας!

Το όμορφο απόγευμά μας έκλεισε με τον πιο γλυκό τρόπο αφού η συγγραφέας μας γλύκανε τους μικρούς της φίλους και τις μικρές της φίλες με ένα νόστιμο γλυκάκι!

Ευχαριστούμε πολύ κ. Γεωργία! Σας περιμένουμε ξανά μόλις βγει το καινούρια σας βιβλίο!

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Παπαγεωργίου Ράνια

Λιαποπούλου Έλενα

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Γεωργία Βασιλειάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Κατερίνη. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και του Διδασκαλείου ΤΕΠΑΕ του Α.Π.Θ. Η αγάπη της για την τέχνη έγινε αιτία ν’ αρχίσει από το 2015 να παρακολουθεί μαθήματα στο μεταπτυχιακό τμήμα του ΤΕΠΑΕ με τίτλο “Αισθητική Αγωγή: Θεωρία και Δράσεις”. Της αρέσει ακόμη να παίζει κουκλοθέατρο, να αφηγείται και να γράφει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Λατρεύει τον αρχαίο πολιτισμό και θυμώνει πολύ με τους αρχαιοκάπηλους!

Έχει γράψει τα βιβλία:

 • Θέλω να γυρίσω σπίτι μου
 • Μουσικο – κουκλο – θετρικά

ενώ πολλές από τις ιστορίες Bonsai που έχει γράψει έχουν συμπεριληφθεί σε αντίστοιχες συλλογές.

1G     2G     3G     4G     5G     7G     8G     9G